Index Vakbarát Hírportál

Hat évig titkolta egy férfi, hogy megölte újszülött kislányát és az emésztőgödörbe dobta

2024. július 9., kedd 08:16

Megszületett a kislánya és a gyanú szerint azonnal végzett vele egy 20 éves férfi Kiskunlacházán hat évvel ezelőtt. Az akkor 14 éves anyával végig titkolták a terhességet, nem akarták a gyereket, ezért az apa megfojtotta a csecsemőt, majd egy kövekkel teli nejlonzacskóba tette és az emésztőgödörbe dobta.

Megfojtotta, majd zacskóba rakta, köveket tett mellé és az emésztőgödörbe dobta a húszéves apa újszülött kislányát még 2018-ban. A gyerek anyja akkor mindössze 14 éves volt. A pár hat évig tudta titkolni a gyilkosságot, mígnem egy vita közben az anya nyilvánosan megvádolta a férfit kislányuk megölésével. A rendőröknek az egyik fültanú jelentette az esetet – derül ki az RTL Híradójából

A rendőrök nyomozni kezdtek, néhány napja találták meg a csecsemő maradványait és letartóztatták a most 26 éves férfit emberölés gyanújával.

Rendbe szedte magát, amíg az apa megfojtotta a babát

A romos ház vécéjében a padló feltörésével kerítették elő a speciális mentők a használaton kívüli, régi emésztőgödröt, amelyből végül előkerültek a csecsemő maradványai

A Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a férfi kezdetben tagadott, végül azonban elismerte, hogy a halott csecsemőt egy nejlonzsákba tette és a gödörbe dobta a 2018 májusában született, majd meggyilkolt kislányt. A pár nem akarta a gyereket, végig titkolták a terhességet. A csatorna úgy tudja, hogy a terhesség elején a férfi meg is verte a lányt, mert azt remélte, hogy elvetél. 

Amikor titokban megszülte, a csecsemő felsírt és mozgott. Ekkor a gyanúsított elvette a csecsemőt az anyától, majd kezével letakarta a csecsemő száját és orrnyílását, majd barátnőjét a szobájába küldte. A hölgy rendbe szedte magát a szobában, majd lepihent. Majd, amikor ismét a fürdőszobába ment, a csecsemő már nem élt

– ismertette a megrázó részleteket Nisóczi József Levente, a Pest vármegyei Főügyészség szóvivője.

Ezután dobta a férfi az emésztőgödörbe a baba holttestét. Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, amit a bíróság pénteken el is rendelt. A férfi akár 20 évet is kaphat. 

A helyiek elmondása alapján a fiatal pár még évekig együtt maradt és közös gyerekük is született. A nő aztán megszökött a férfitól a gyerekkel együtt, azóta pedig új családot alapított. 

Rovatok