Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa váratlanul elhagyta a Vatikánt, le is fotózták

2024. július 9., kedd 11:06

A katolikus egyházfő új szemüveget készíttetett magának, ezért rövid időre elhagyta a Vatikánt. A vásárlásról fotók is készültek.

Az olasz Avvenire szerint Ferenc pápa most is ugyanabban a boltban – a Spiezia család üzletében – vásárolt szemüveget, mint 2015-ben (akkor még videó is készült róla). Most szintén készítettek róla pár fotót. 

Az Avvenire szerint a pápának új lencsére volt szüksége. Az optikus, Alessandro Spiezia azt mondta a lapnak, hogy múlt hét szombaton ő maga hívta fel őket telefonon:

Jó reggelt, Alessandro, Ferenc pápa vagyok. Cseréltetnem kell a szemüvegem lencséjét, mikor érne rá? Ön már kétszer elfáradt hozzám, most én megyek el önhöz

– mondta állítólag az egyházfő.

Ezt követően került sor a hétfő délutáni pápai látogatásra a Piazza del Popolótól nem messze, a Via del Babuinón levő üzletben. Az optika előtt a járókelők közül sokan örömmel köszöntötték a kerekesszékkel érkező egyházfőt, aki viszonozta kedvességüket, mielőtt bement az üzletbe.

Az optikus ezután megvizsgálta a látását, és egyetértett abban, hogy valóban cserélni kell a lencsét. „Látszott rajta, hogy örül, hogy itt lehet” – mondta Spiezia, akit a lap szerint a pápa minden évben felhív a születésnapja alkalmából. 

Alessandro Spiezia csak azt sajnálja, hogy még nem sikerült meggyőznie Ferenc pápát, hogy viseljen napszemüveget. „Többször mondtam neki, még mostanában is, hogy a nap zavarhatja, de ő inkább nem rejti el a szemét a sötét lencsék mögé” – fogalmazott, kitérve arra is, hogy most is megpróbálkozott egy fényre sötétedő lencse ajánlásával, de nem járt sikerrel.

Az Avvenire szerint a pápai vizit jó hangulatban telt, sokat viccelődtek, és még egy későbbi vacsorára (egy carbonara tésztára) is meginvitálták az egyházfőt. Eközben az optika előtt sok embert gyűlt össze, őket külön köszöntötte a távozás előtt, és a gyerekeknek édességet is adott. 

Rovatok