Index Vakbarát Hírportál

„Ideje véget vetni a gyalázatos elnökségnek” – alaposan kifakadt Orbán Viktor egyik fő kritikusa

2024. július 9., kedd 15:35

Guy Verhofstadt korábbi belga miniszter, az Európai Parlamentben a Liberálisok és Demokraták Szövetségének frakcióvezetője a közösségi médiában szúrt oda Orbán Viktornak.

Keményen odaszólt Orbán Viktornak Guy Verhofstadt korábbi belga miniszterelnök az X-csatornájánAz Európai Parlamentben a Liberálisok és Demokraták Szövetségének frakcióvezetője a magyar miniszterelnök pekingi békemissziós videóját osztotta tovább saját oldalán, amelyhez azt írta:

Nevetséges... Orbán az egyik kedvenc diktátorának térdén ülve... rendkívül veszélyes. Ideje véget vetni ennek a gyalázatos Orbán-elnökségnek!

Orbán Viktor békemissziója Kijevtől Washingtonig

Magyarország 2024. július 1-ei kezdettel átvette az Európai Unió soros elnökségét. A megbízatás fél évre szól. A magyar miniszterelnök még július 2-án Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. Ezután Moszkvába ment, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt az ukrajnai háború rendezéséről. Videóinterjúban a moszkvai látogatásához „hasonlóan meglepő” találkozókat ígért erre a hétre is. A miniszterelnök gépe vasárnap délután fel is szállt, és kelet felé vette az irányt.

Orbán Viktor hétfőn közösségi oldalán tudatta, hogy pekingi látogatása után ismét felszállt a repülőgépe, amely Washington felé indult tovább. Ennek oka, hogy az Egyesült Államok fővárosában július 9. és 11. között találkozót tartanak a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfői.

A kormányfő még Pekingben felhívta a figyelmet arra, hogy „a magyarok két és fél éve egy háború árnyékában élnek.”

Rovatok