Index Vakbarát Hírportál

Holtan találták egy kisbabát Londonban, gyilkosság áldozata lehet

2024. július 9., kedd 17:30

Gyilkosság gyanújával letartóztattak egy férfit, miután egy csecsemő holttestét találták meg London központjában lévő lakóházban.

Az Independent közlése szerint a rendőrök egy újszülött baba holttestét találták meg, miután átkutattak egy lakást a bloomsbury-i Taviton utcában. A rendőrséget egy bejelentéshez hívták, miszerint egy anya hétfő délután szülés után érkezett a kórházba.

A nyomozók a bloomsbury-i Taviton Street egyik lakását átkutatva megtalálták az újszülött holttestét. Egy 26 éves férfit a helyszínen letartóztattak gyilkosság, gyermek elhanyagolása és szülés eltitkolásának gyanújával.

A csecsemő édesanyjának állapota továbbra is stabil. A mentősök is a helyszínre siettek, de nem tudták újraéleszteni a csecsemőt. A Metropolitan Police közölte, hogy a nyomozás folytatódik a csecsemő halálának körülményeivel kapcsolatban.

A nyomozást vezető Sarb Kaur főfelügyelő így nyilatkozott: „ez egy nagyon összetett és érzékeny ügy. Ebben a korai szakaszban továbbra is együttműködünk az NHS-szel annak érdekében, hogy a csecsemő édesanyja megkapja a szükséges kórházi ellátást. A Central North közbiztonsági csoport nyomozói számos vizsgálaton dolgoznak, és várjuk a törvényszéki vizsgálatok eredményeit is, mielőtt megállapíthatnánk a teljes tényállást.”

Rovatok