Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter Kijevbe utazik

2024. július 9., kedd 10:38

Orbán Viktor miniszterelnök kijevi látogatása után Magyar Péter bejelentette: szerda hajnalban Kijevbe utazik.

„Holnap hajnalban a Tisza Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként. A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – fogalmazott Facebook-oldalán Magyar Péter.

A politikus leszögezte: „Mi, magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és háborút. Szolidárisak vagyunk, a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra.” Majd bejelentette: „Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervezünk. A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatunk el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak.” Az adományokat az alapítvány székhelyén gyűjtik.

Orbán Viktor, miután átvette az Európai Unió soros elnökségét, Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. A magyar miniszterelnök ezt követően Moszkvába és Pekingbe látogatott.

Rovatok