Index Vakbarát Hírportál

A BBC kommentátorának családjával végzett számszeríjjal egy férfi Londonban

2024. július 10., szerda 18:26

Kedd este számszeríjjal ölt meg három nőt egy férfi London elővárosában. Most kiderült, hogy a BBC Five Live csatorna sportkommentátorának családjával végzett a gyilkos. A 26 éves férfi után hajtóvadászat indult.

Mint beszámoltunk róla, kedd este hétkor hívták ki a járőröket a Londontól északnyugatra található Bushey-ba. A rendőrök három, feltehetőleg egymással rokonságban álló nőt találtak súlyos sérülésekkel, akik nem sokkal később a helyszínen meghaltak. A hertfordshire-i rendőrség nem sokkal később körözést adott ki a 26 éves Kyle Clifford ellen, a támadással gyanúsított férfit azóta is nagy erőkkel keresik – írta a Sky News.

BBC szerda délután tudatta, hogy John Hunt a Five Live rádiócsatorna sportkommentátorának felesége és két lánya a három áldozat. A támadás London északi elővárosában, Bushey-beli otthonukban történt, a nőket számszeríjjal lőtték le, a gyanúsított után azóta is tart a hajtóvadászat. A műsorvezető 61 éves felesége, 25 és 28 éves lánya belehalt sérüléseibe. A Daily Mail rendőrségi forrása szerint a gyilkos – aki a fiatalabbik lány, Lousie exbarátja volt – megkötözte áldozatait. 

Hosszú hajtóvadászat után fogták el a gyanúsítottat

Jon Simpson főfelügyelő televíziós sajtótájékoztatón szólította fel a gyanúsítottat, hogy adja fel magát, a lakosságot pedig arra kérte, kerüljék el a férfit, mert a gyilkos fegyver még mindig nála van, illetve értesítsék a rendőrséget a segélyhívón, ha látják. 

Szerda délután több helyszínen is lecsapott a rendőrség, az észak-londoni Enfield Hilly Fields környékén hatoltak be egy üres ingatlanba a helikopteres felderítést követően, a temetőhöz is érkeztek rendőrautók. Majd a közeli általános iskolához vonultak, ami előtt vélhetően a gyanúsított autója parkolt. A hatóság végül szerda este bukkantak a 26 éves gyanúsított nyomára.

A rendőrségi tájékoztatás szerint  Kyle Cliffordot  sérülten találták meg és orvosi ellátásban részesítették. Sérüléseinek okát és súlyosságát azonban nem részletezték, ugyanakkor leszögezték, hogy az elfogás közben nem történt rendőrségi fegyverhasználat.

A Belügyminisztérium korábban arról számolt be, hogy 2011 és 2021 között közel 10 emberölés történt a szigetországban számszeríjjal, ezért szigorítanák annak tartását.

Rovatok