Index Vakbarát Hírportál

80 kilométert sodródott a tengeren Japán partjaitól egy nő, amíg rátaláltak

2024. július 11., csütörtök 09:57

Úszót mentettek ki 80 kilométerre Japán partjaitól, 36 órával azután, hogy a tengerbe sodródott. A huszonegy éves nő két éjszakát töltött az óceánban, mielőtt egy teherhajó észrevette volna.

36 órával az eltűnése után sikerült kimenteni egy nőt, akit egy japán tengerparton úszás közben sodort el a víz. A bajba jutott, 21 éves kínai állampolgárságú nőt, aki a parttól 80 kilométerre sodródott, egy teherhajó személyzete fedezte fel és sietett a segítségére – írja a The Guardian.

A hatóságok keresési és mentési akciót indítottak, miután barátja riasztotta a hatóságokat a Shizuoka középső részén fekvő strandon.

A japán parti őrség egyik helyi tisztviselője elmondta: július 8-án, hétfőn este 7 óra 55 perc körül kapták az információt a nő eltűnéséről, és szerdán reggel 7 óra 48 perckor egy teherhajó fedezte fel a Chiba-félsziget déli csücskénél, Boso-félszigetnél lebegve a szerencsétlenül járt turistát.

Végül a tartályhajó legénységének két tagja a tengerbe ugrott, hogy megmentse a nőt, aki kórházba szállítása után rövid idővel távozhatott, mivel a megrázkódtatáson kívül komolyabb baja nem történt, és kiszáradása sem volt életveszélyes.

Rovatok