Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor visszatér oda, ahol legemlékezetesebb beszédeit szokta tartani

2024. július 11., csütörtök 13:57

„Jobb pályán” mottóval szervezi meg július 23. és 28. között a Magyar Ifjúsági Tanács és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, ismertebb nevén Tusványost az erdélyi Tusnádfürdőn – közölték a szervezők csütörtökön egy sajtótájékoztatón Csíkszeredában.

Sándor Krisztina, Tusványos politikai programfelelőse, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke elmondta: az idei mottó „erősítő jelzőként” fizikai és közéleti-politikai értelemben is helytáll, és a Kárpát-medencei magyarság korábbinál jobb helyzetére utal – olvasható az MTI beszámolójában.

A programfelelős elárulta, az idei panelbeszélgetések négy fő témakör köré csoportosulnak:

A meghívottak között idén is ott lesz Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint a magyar kormány több minisztere, államtitkára. A román politika fősodrából a választási év miatt a szervezők szándéka és erőfeszítései ellenére sem lesznek politikusok – mondta Sándor Krisztina.

Orbán Viktor tusnádfürdői beszédei rendszerint hetekig közéleti témát szolgáltatnak, a miniszterelnök 2014-ben itt mutatta be először az illiberális állam koncepcióját. 2022-benkevert fajú” kifejezés használata okozott komoly hullámokat az esemény után.

Rovatok