Index Vakbarát Hírportál

Óceánba zuhant egy túrahelikopter Hawaii egyik szigeténél

2024. július 12., péntek 11:19

Egy holttestet megtaláltak, de két eltűntet még mindig keresnek, miután az óceánba zuhant egy túrahelikopter a hawaii Kauai sziget partjainál.

Az óceánba zuhant egy túrahelikopter a hawaii Kauai sziget partjainál, egy ember életét vesztette, két másik pedig eltűnt – írja az MTI.

A rendőrséget a part menti túraútvonalon kirándulók értesítették arról, hogy a Na Pali partvidéktől mintegy 500 méterre egy helikoptert láttak a vízbe zuhanni.

A Robinson R44-es típusú helikopter a hawaii Ali'i Kauai Air Tours & Charters utazásszervező céghez tartozik.

A helikopter egyik utasának holttestét a riasztás után egy órával megtalálták, de két eltűntet még keresnek. A kutatásban az Egyesült Államok parti őrsége, Kauai sziget tűzoltósága és katasztrófavédelme is részt vesz. Az ügyet az országos közlekedésbiztonsági tanács vizsgálja.

A vulkáni eredetű Kauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike, az Egyesült Államok huszonnegyedik legnagyobb szigeteként tartják számon. Ősparkjainak köszönhetően a turisták egyik legkeresettebb üdülőhelye. A magas hegyekkel, rőt sziklákkal és meredélyekkel tarkított Na Pali partvidék – ahol a katasztrófa történt – éppen helikopteres túráiról híres, valamint búvárkodási lehetőségeiről.

Rovatok