Index Vakbarát Hírportál

Tesztrepülés közben lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép Moszkva közelében

2024. július 12., péntek 19:37

Csak a személyzet tartózkodott annak a repülőgépnek a fedélzetén, ami július 12-én Moszkva közelében lezuhant. A gép egy javítási munkálatokat követő próbarepüléskor járt szerencsétlenül.

Moszkva közelében lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép, amelynek fedélzetén csak a személyzet tartózkodott – közölte Oroszország Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma.

A BBC információi szerint a Szuhoj Superjet 100-as repülőgép egy erdőben zuhant le, és feltehetően a személyzet mindhárom tagja életét vesztette – közölte a hivatal. A fedélzeten nem voltak utasok.

Az orosz állami média jelentése szerint a gép egy javítási munkálatokat követő próbarepülés közben zuhant le. Oroszország már jó ideje fejleszti a Szuhoj Superjetet, ami egy regionális repülőgép, a nyugati gyártású repülőgépek leváltására.

Mint írják, az Ukrajna és Oroszország között 2022-ben kirobbant háború óta a szankciókkal sújtott Oroszország nehezen tudja lecserélni elöregedő repülőgépflottáját.

A minisztérium pénteken rövid közleményt adott ki, hogy a Gazpromaviav légitársaságához tartozó repülőgép egy erdős területen lezuhant. Mint ahogy azt az Index korábban megírta, az illetékes szolgálatok a 2014-ben megépített repülőgép lezuhanásának lehetséges okaként a hajtómű meghibásodását nevezték meg. Az ügyben vizsgálat indult.

Rovatok