Index Vakbarát Hírportál

Egy villámcsapás után a fia mellől a mélybe zuhant egy magyar hegymászó Ausztriában

2024. július 13., szombat 11:28

A férfi, a villámcsapástól félve, lecsatolta a biztosítóeszközét a drótról, és biztosítás nélkül mászott a Himmelsleiter alatti szakaszon, a fia néhány méterrel lemaradva követte, majd nem sokkal később egy villámcsapás következtében az apa lezuhant – tájékoztatott erről az osztrák állami média és a Hóhatár.

Meghalt tegnap egy 61 éves férfi a Gosau felett emelkedő, 2054 méter magas Donnerkogelen – a Hóhatár információi szerint. A beszámoló szerint 25 éves fiával a heves zivatarokra figyelmeztető előrejelzés ellenére indultak túrázni, és a Zwieselalmra mentek felvonóval, majd a népszerű Donnerkogel klettersteiget (via ferrátát) vették célba.

Az osztrák állami média (ORF) híradása szerint 13:30 körül a túrázókat meglepte az előre jelzett zivatar. A férfi – a villámcsapástól félve – lecsatolta a biztosítóeszközét a drótról, és biztosítás nélkül „traverzált” – nagyjából vízszintes, keresztirányú mászás – a Himmelsleiter alatti szakaszon, a fia pedig néhány méterrel lemaradt mögötte.

Majd Nem sokkal később egy villámcsapás következtében az apa lezuhant.

A fiú azonnal értesítette a hegyimentőket, azonban ők már semmit nem tudtak segíteni. „A férfi több száz métert zuhant a meredek, sziklás terepen, és nem élte túl. A fiát villámcsapás okozta sérülésekkel szállították helikopterrel kórházba” – írta a Hóhatár.

Rovatok