Index Vakbarát Hírportál

Most bárki megveheti Mona Lisa családi birtokát

2024. július 13., szombat 14:19

Eladóvá vált Mona Lisa családjának vidéki birtoka, amely néhány kilométerre fekszik Firenzétől. 18 millió euróért, vagyis több mint 7 milliárd forintért vásárolható meg.

A hatalmas, 30 138 négyzetméteres ingatlan 14 hálószobával és 15 fürdőszobával büszkélkedhet csaknem 67 hektáron. A XVI. századi épület Mona Lisa férje, Francesco del Giocondo családjának tulajdonában volt a Sotheby’s International szerint.

A villán kívül található még a birtokon gondnoki ház, több mezőgazdasági épület, magánkápolna, úszómedence és teniszpálya is. A telket kertek, fákkal szegélyezett sugárutak és egy nagy erdő tagolja. A kertet Cecil Pinsent angol építész tervezte. A kertből két, egymással szemben lévő lépcső vezet a villa bejáratához. A főépület négyszintes. 

Az első emeleten található a lakók hálószobája (öt hálószoba, három gardróbhelyiség, öt fürdőszoba, könyvtár, tárolóhelyiség, erkély). A második emeleten további két hálószoba van, valamint egy fitneszterem, egy dolgozószoba, két fürdőszoba és egy nagy terasz.

A félemeleten a személyzet számára kialakított helyiségek vannak, továbbá kamrák, mosókonyhák és további kiszolgálóhelyiségek. Az egyes szinteket lépcső és lift is összeköti – írja a People magazin. 

Rovatok