Index Vakbarát Hírportál

Videón a pillanat, amikor likvidálhatták a mesterlövészek a Trump elleni merénylőt

2024. július 14., vasárnap 09:45 | aznap frissítve

A megjelent legfrissebb felvételeken látható, ahogy a Donald Trumpot védő mesterlövészek feltehetően likvidálják az elkövetőt. Azonban már az is kiderült, hogy az amerikai elnökjelölt elleni támadásban meglőtt néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték. „Trumpot a fülén találták el, közvetlenül azelőtt, hogy a titkosszolgálat közbelépett volna” – mondta az egyik szemtanú.

A most napvilágot látott felvételeken az látható, ahogy a Trumpot védő mesterlövészek feltehetően likvidálják az elkövetőt, a 20 év körüli, Thomas Matthew Crooksot.

Már az is kiderült, hogy a feltételezett merénylő a jelek szerint a YouTube egyik legnépszerűbb, lőfegyverekkel foglalkozó csatornáját népszerűsítő pólót viselte. A helyszínről készült fotókon egy tetőn fekvő, fejéből vérző személy látható, akit rendfenntartó erők emberei vesznek körül. A férfi szürke pólót visel, ujján amerikai zászló van.

A ruhadarab megjelenése és felirata megegyezik egy olyan póló kinézetével, amelyet a Demolition Ranch nevű, lőfegyverekkel foglalkozó YouTube-csatorna honlapján kínálnak eladásra. A Demolition Ranchnak több mint 11 millió feliratkozója van a YouTube-on, ahol a csatorna gyakran tesz közzé videókat különböző típusú lőfegyverekről.

A meglőtt néző azonnal meghalt 

A szombati pennsylvaniai kampánygyűlésen történt, Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni támadásban meglőtt néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték – állította egy, az NBC News hírtelevízió által megkérdezett szemtanú.

Több lövést hallottunk, a mellettem lévő férfit fejbe lőtték, azonnal meghalt, és az emelvény aljához zuhant

– mondta Joseph, akinek csupán a keresztnevét adták meg. „Egy nőt az alkarján és a kezén találtak el. Onnantól kezdve elég kaotikussá vált a helyzet” – tette hozzá a nyilatkozó.

„Trumpot a fülén találták el, közvetlenül azelőtt, hogy a titkosszolgálat közbelépett volna” – mondta. „A lövések először a nézőtéren ülőket érték el, mielőtt a volt amerikai elnököt megsebezték” – fűzte hozzá. Szerinte az elhunyt áldozat a lövések útjában volt, a fegyveres és a volt elnök között.

Az az érzésem, hogy a legtöbb ember először azt hitte, hogy ez egy vicc volt, tűzijátéknak tűnhetett. De amikor láttam, hogy (a merénylő) a férfit a fején, a nőt pedig az alkarján találta el, rögtön tudtam, hogy nem csak tűzijáték volt

– mondta Joseph, aki elmondása szerint hét csattanást hallott.

Egy másik névtelen szemtanú a CBS tévéhálózat riporterének kifejtette, megpróbált segíteni az egyik áldozatnak. „Valaki kiabált, hogy lelőtték, ezért odamentem, és közöltem: sürgősségi orvos vagyok, hadd segítsek” – mondta véres fehér pólóban az X közösségi oldalon széles körben elterjedt videón. Hozzátette, a férfi beszorult a padok közé, egy lövedék érte a fejét.

Rovatok