Index Vakbarát Hírportál

III. Károly magánlevelet küldött Donald Trumpnak

2024. július 15., hétfő 15:36

III. Károly, az Egyesült Királyság uralkodója vasárnap levelet küldött Donald Trump amerikai elnökjelöltnek – közölte a Buckingham-palota.

Károly király magánlevelet írt Donald Trumpnak vasárnap, a volt amerikai elnököt ért merényletkísérletet követően – közölte a Buckingham-palota hétfőn az abcNews értesülése szerint. A levelet a washingtoni Brit Nagykövetségen keresztül kézbesítették.

Nem tesszük közzé a magánlevelezés tartalmát, de biztosra vehető, hogy a gondolatok összhangban vannak a miniszterelnök által közöltekkel

– számolt be a palota, utalva Keir Starmer brit kormányfőre. 

Keir Starmer brit miniszterelnök korábban kijelentette: megdöbbentették a sokkoló jelenetek a gyűlésen. „A politikai erőszaknak semmilyen formában nincs helye a társadalmunkban, lélekben a támadás áldozataival vagyok” – mondta. 

Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje egy vasárnapi lapinterjúban szürreális élménynek nevezte, hogy életben maradt az ellene megkísérelt merénylet után. Azt is közölte, hogy a történtek miatt átírta a jelöltállító gyűlésre eltervezett beszédét.

(Borítókép: III. Károly és Donald Trump 2019. június 3-án. Fotó: Toby Melville / WPA Pool / Getty Images)

Rovatok