Index Vakbarát Hírportál

Először szólalt meg Donald Trump a merénylet után: Ha akkor nem néztem volna félre…

2024. július 15., hétfő 08:46

Eredetileg Joe Biden kritizálására irányult a szöveg, azonban a Donald Trumpot ért merényletkísérletet követően az egykori elnök teljesen más irányba viszi szónoklatát.

Teljesen átírta beszédét a vasárnap merényletkísérlet áldozatává váló Donald Trump, számolt be erről az egykori amerikai elnök a támadás utáni az egyik amerikai lapnak. Az Egyesült Államok 45. államfője csütörtökön a Republikánus Nemzeti Konvención szólal fel, azonban elnökválasztási ellenfele, Joe Biden helyett inkább az egységről és arról beszél, hogy miként változtatta meg a támadás a választás kimenetelét – írja a Washington Examiner.

A beszéd, amit csütörtökön adtam volna, remek volt. Ha [a támadás] nem történik meg, ez lett volna az egyik legjobb beszéd. Azonban így teljesen más szónoklat lesz

– mondta a második elnökségéért induló politikus, aki eredetileg Joe Bident és az általa bevezetett intézkedéseket támadta volna.

A szavazók feltüzelésére szolgáló sorok helyett arról fog beszélni az év egyik legnagyobb republikánus gyűlésén, hogy miként változtatta meg a pennsylvaniai támadás a választások végkimenetelét. Ezt a tényt mind a demokrata, mind a republikánus tisztviselők és szakértők elismerték.

Trump elmondása szerint rengetegen hívták a támadással kapcsolatban, több különböző politikai háttérrel.

Még csak most realizálódik a helyzet. Nagyon ritkán nézek el a tömegről [a beszédeim során]. Ha most nem néztem volna el, akkor nem beszélgetnénk, ugye?

– mesélte Trump az Examinernek. Az exelnök már úton van Milwaukee-ba, ahol a 2024-es Republikánus Nemzeti Konvenciót tartják július 15. és július 18. között. „Ez egy lehetőség az ország összehozására – amit én kaptam meg” – zárta az egykori elnök.

Rovatok