Index Vakbarát Hírportál

„Hadd vegyem fel a cipőmet” – ismételgette Donald Trump a merénylet utáni pillanatokban

2024. július 15., hétfő 13:23

Újabb felvétel került elő a Donald Trump elleni merényletről, amin jól hallható, hogy a republikánus elnökjelölt a lövések után miről beszélget az őt védelmező titkosszolgálati ügynökökkel. A videó a lövések pillanatától egészen Trump távozásáig nyomon követi a történéseket.

Újabb felvétel került elő a Donald Trump egykori amerikai elnök, jelenlegi elnökjelölt elleni szombati merényletről. A videó jelentőségét az adja, hogy néhány percig bekapcsolva maradt Donald Trump mikrofonja, így jól lehet hallani, hogy a lövések után közvetlenül miről beszélgetett a republikánusok jelöltje az őt körülvevő titkosszolgálati ügynökökkel.

Mint a felvételen is látható, a lövést követően Trump azonnal a füléhez kap, majd a pulpitus alá bújik. Miközben sikoltozások hallatszanak, a titkosszolgálat emberei a színpadra rohannak, és saját testükkel védik az elnökjelöltet. Jól hallható, amint az ügynökök felszólítanak, hogy le a földre, majd azon tanakodnak, hogy mit csináljanak. „Mit csinálunk? Mit csinálunk?”, „Hová menjünk?” – kérdezték.

Hamarosan valaki szól, hogy készen áll a lépcső, és az is kiderül, hogy a merénylőt lelőtték. Ekkor hívják fel Trump figyelmét, hogy indulnia kellene, ő azonban olyannyira sokkos állapotban van, hogy menekülés helyett a cipőjével van elfoglalva. Többször is elmondja, hogy „hadd vegyem fel a cipőmet”.

Ezt követően Donald Trump a hallgatóságához fordulva felemeli az öklét, és azt kiabálja a közönségnek, hogy „harcoljunk”.  A jelenlévők ekkor hatalmas ovációban törnek ki, majd miközben a republikánus politikust lekísérik a színpadról, azt skandálják, hogy USA! USA! USA!

(Borítókép: Egy cipő a színpadon marad a korábbi elnök, Donald Trump kampánygyűlésén 2024. július 13-án. Fotó: Jabin Botsford / The Washington Post / Getty Images)

Rovatok