Index Vakbarát Hírportál

Vasárnapi ebéd helyett vérfürdő – meghalt egy fiatal német politikus

2024. július 15., hétfő 12:37

Egy 63 éves férfinél összegyűlt a családja a vasárnapi ebédhez, ám a terítést a teraszon nem a leves követte, hanem néhány puskalövés. A hobbivadász apuka ugyanis anyját, feleségét, lányát és fiát is meglőtte, ám nem mindegyikőjük kapott halálos sebet. A rendőrség egyelőre nyomoz az ügyben, de elmondásuk szerint indítékot még nem találtak az apa tettére, és előjele sem volt a lövöldözésnek.

Vasárnap helyi idő szerint fél 1 körül az ebédet a teraszon terítették a németországi Lautlingenben, ahol egy hobbivadász családja gyűlt össze a szokásos vasárnapi ebédre. Ám a 63 éves családfő ahelyett, hogy szedett volna magának a húslevesből, elővette a fegyverét, és szabályosan kiirtotta a családját. Legalábbis megpróbálta – írta meg a Bild.

A 63 éves férfi lelőtte 84 éves édesanyját és 24 éves fiát, az FDP (Német Szabaddemokrata Párt) politikusát, Felix Gmindert. Ezután 59 éves feleségére, majd 26 éves lányára is rálőtt. Ők viszont még életben vannak, mindketten súlyos sérüléseket szereztek, a fiatal nő még mindig az életéért küzd.

A rendőrséget a szomszédok hívták ki.

Öt lövést hallottam. Aztán kiabálás hallatszott. Nem sokkal később még egy lövés dördült…

– nyilatkozta a portálnak a 72 éves szomszéd.

Indíték hiányában

A férfi indítéka még mindig teljesen tisztázatlan, a rendőrség szerint jelenleg egyáltalán nincsenek nyomok. A hobbivadász állítólag több fegyvert is birtokolt, és tagja volt a Zollernalbkreis vadászegyesületnek.

A portál szerint a lövöldöző egy pénzügyi tanácsadó céget vezetett Albstadtban, felesége pedig meditációs szemináriumokat tartott. Fiuk, Felix Tübingenben politológiát tanult, és politikai karrierre törekedett.

A 24 éves fiatalember a Zollernalbkreis-Sigmaringen kerületi szövetségben a Fiatal Liberálisok kerületi elnöke és az FDP jelöltje volt az európai parlamenti választásokon.

Megdöbbentünk és mélyen elszomorodtunk. Felix még csütörtök este is ott volt az országgyűlési képviselőcsoport fogadásán Balingenben

– mondta Michael Theurer, az FDP tartományi elnöke.

Rovatok