Index Vakbarát Hírportál

Egy Trumpról szóló vicc miatt mondta le Jack Black az összes koncertjét

2024. július 16., kedd 18:19

Egy vasárnapi sydney-i Tenacious D-koncerten Jack Black megkérdezte társfrontemberét, Kyle Gasst, hogy mit kíván, mire azt válaszolta, hogy „legközelebb ne vétse el a lövész Trumpot”. Ez pedig annyira kiverte a biztosítékot, hogy Black lemondta a zenekar összes koncertjét és megjelenését, valamint felfüggesztette a jövőbeli kreatív terveket. Egy ausztrál szenátor még az országból is kitoloncolta volna a zenekart.

Jack Black lemondta a Tenacious D legújabb turnéját, és közölte, hogy a duó „minden jövőbeli kreatív terve” leállt, miután társa, Kyle Gass ellentmondásos „viccet” csinált a színpadon a hétvégi, Donald Trump elleni merényletkísérletről. A Deadline szerint a színész, komikus és énekes Black így nyilatkozott: „Meglepett, amit vasárnap a műsorban mondott Kyle. Soha nem nézném el a gyűlöletbeszédet, és soha nem bátorítanám a politikai erőszakot semmilyen formában. Hosszas gondolkodás után már nem érzem helyénvalónak a Tenacious D turné folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervemet felfüggesztettem. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásukért és a megértésükért.”

Egy vasárnapi sydney-i fellépés során Gasst arra kérte társfrontembere, hogy kívánjon valamit, és ő azt válaszolta:

Legközelebb ne téveszd el Trumpot.

A poén rengeteg kritikát váltott ki, egy ausztrál szenátor követelte a comedy-rock zenekar kitoloncolását.

Maga Gass az Instagramon kért bocsánatot a megjegyzésért: „a szöveg, amit vasárnap este a színpadon rögtönöztem Sydney-ben, rendkívül helytelen, veszélyes és szörnyű hiba volt. Nem helyeslem az erőszakot semmilyen formában, senkivel szemben. Ami történt, az tragédia volt, és hihetetlenül sajnálom az ítélőképességem súlyos hiányát. Töredelmesen bocsánatot kérek azoktól, akiket cserben hagytam, és őszintén sajnálom, ha fájdalmat okoztam.”

A duó még egy hétig koncertezett volna Ausztráliában, majd Új-Zélandra készültek. A show helyi promótere először azt írta ki, hogy a keddi koncertet elhalasztották, de Black később kiadta a fenti közleményt a turné teljes lemondásáról. A Tenacious D októberben egy amerikai turnéra is indult volna, egy telt házas koncerttel a GOP újdonsült alelnökjelöltje, J.D. Vance szenátor Ohio államában. Úgy tűnik, hogy ezt szintén jegelték. Egy forrás azt mondta a portálnak, hogy a „fennmaradó turnéidőpontokról és a visszatérítésekről később adnak tájékoztatást”.

Black határozottan támogatja a demokratákat. Június 7-én egy Los Angeles-i adománygyűjtő rendezvényen a csillagos-sávos overallt viselő Black teljes mellszélességgel támogatta a hivatalban lévő Bident.

Amikor az elnök novemberben győz, biztos vagyok benne, hogy a győzelmi beszédében majd szépen felemlegeti, hogy mit adtam fel azért, hogy itt lehessek

– mondta Black a Peacock Színházban megjelent jól szituált tömegnek. „Mert amikor a demokrácia forog kockán, Jack Black válaszol a hívásra. Elnök úr, szívesen látjuk!” – mondta a színész.

Rovatok