Index Vakbarát Hírportál

Több mint negyven nő meggyilkolását vallotta be egy férfi Kenyában

2024. július 16., kedd 13:46

Egy feltételezett sorozatgyilkos bevallotta, hogy az elmúlt két évben 42 nőt gyilkolt meg – közölte a kenyai rendőrség. A hatóságok szerint a 33 éves Collins Jumaisi Khalusha 42 nőt csalt el és ölt meg, eddig kilenc testet találtak.

A 33 éves férfit a főváros közelében tartóztatták le, miközben a 2024-es Európa-bajnokság döntőjét nézte – közölte újságírókkal hétfőn Mohamed Amin, a kenyai bűnügyi nyomozás igazgatója a CNN beszámolója szerint.

A kihallgatáson a gyanúsított bevallotta, hogy 42 nőt gyilkolt meg 2022 és 2024 között. A megbízott főfelügyelő egy nyilatkozatban hozzátette, hogy az eddig előkerült kilenc holttest boncolása folyamatban van.

A gyanúsított vallomása szerint az első áldozata a felesége volt, a kihallgatás alapján minden áldozatát hasonló módon gyilkolta meg.

Az első hat holttestet pénteken fedezték fel a Nairobi Mukuru kwa Njenga negyedében található Kware lakói. A kenyai rendőrség azt nyilatkozta, hogy a holttesteket egy elhagyatott kőbányában találták meg, amelyet jelenleg szeméttelepként használnak.

A tettes elvezette a rendőröket a bérelt házához, amely körülbelül 100 méterre található a bűncselekmény helyszínétől, ahol egy machetét, 12 nejlonzacskót, egy pár ipari gumikesztyűt, egy merevlemezt és nyolc okostelefont talált a rendőrség.

Női vezetők egy csoportja hétfőn a kenyai nők fokozott védelmére szólított fel, miután egyre több nőgyilkossági eset fordul elő.

Rovatok