Index Vakbarát Hírportál

Alec Baldwin ítélete miatt újratárgyalást akar a fegyvermester

2024. július 17., szerda 17:55

Alig néhány nappal azután, hogy a bíró elutasította az Alec Baldwin ellen indított eljárást, a színész nevével fémjelzett westernfilm fegyvermestere, Hannah Gutierrez ügyvédjei kedd este gyorsított indítványt nyújtottak be az új-mexikói Santa Fe első kerületi bíróságán. A nő célja vagy az ellene folyó eljárás újratárgyalása, vagy az ellene folyó eljárás elutasítása.

Az ABC News híroldal jelentése szerint a beadványban Gutierrez ügyvédei új eljárásra vagy az ügy elutasítására kérik a bíróságot az állam által elkövetett súlyos jogsértések miatt. 

A fegyvermestert, akinek a felelőssége a fegyverek kezelése volt a Rust című film forgatásán, márciusban bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában. Ennek előzménye, hogy a főszereplő, Alec Baldwin a forgatáson az egyik kellékfegyverrel eltalálta Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a lövésbe. A nőt egy hónappal később 18 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Gutierrez májusban fellebbezett az ítélet ellen, de a múlt heti drámai véget ért Baldwin-per miatt kedd délután benyújtotta a beadványt.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Rust című film forgatásán történt események megdöbbentő fordulatot vettek, amikor egy új-mexikói bíró múlt pénteken, az emberölési per harmadik napján elutasította Alec Baldwin ügyét.

A bíró helyt adott a védelem az ügy elutasítására irányuló indítványának, amelyben azt állították, hogy a forgatáson történt halálos lövöldözéssel kapcsolatos nyomozás során a helyi rendfenntartó erők kezébe került éles lőszert eltitkolták a védelem elől.

Mary Marlowe Sommer bírónő szerint a lőszerrel összefüggő bizonyítékokról szóló jelentés késedelmes nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos felfedezési jogsértése késedelmet okozott az eljárásnak és hátrányos volt a vádlott számára. Mivel a bírónő helyt adott az indítványnak, ez azt jelenti, hogy Baldwint nem lehet újra bíróság elé állítani az eset miatt.

Hannah Gutierrez jogi csapata keddi beadványában azt állította, hogy Alec Baldwin ügyében hozott döntése „szélsőséges, helytelen magatartás a bíróság részéről.”

Rovatok