Index Vakbarát Hírportál

Nyolchetes kislány halt meg egy autóban New Jerseyben

2024. július 17., szerda 18:25

Letartóztattak egy apát, miután 8 hetes kislánya meghalt, amikor a hőségben egy autóban hagyták New Jerseyben – közölték a hatóságok. Idén eddig legalább 11 gyermek halt meg az Egyesült Államokban, mert forró autóban hagyták őket.

Az ABC News beszámolója szerint a New Jersey-i Lakewood Townshipben a hatóságok egy szívmegállásban lévő csecsemőről érkezett bejelentésre válaszoltak, majd a helyszínre érkeztek, ahol a 8 hetes kisbabát halottnak nyilvánították.

Az apa a csecsemőt a nyári hőségben hosszabb időre egyedül hagyta az autójában, ez volt a halál oka – áll az ügyészség keddi közleményében. A csecsemő apját, a 28 éves Avraham Chaitovskyt gyermek biztonságának veszélyeztetésével vádolták meg. A nyomozás folyamatban van, és további vádak is az asztalon vannak.

A hőségindex – a páratartalommal együtt mért hőmérséklet – hétfőn 107 fokig emelkedett Lakewood Townshipben. 

Egy amerikai országos nonprofit szervezet szerint idén eddig legalább 11 gyermek halt meg túl forró gépjárműben az Egyesült Államokban, 1990 óta pedig legalább 1095 gyermek hunyt el ugyanilyen körülmények között. A gyerekek mintegy 88 százaléka 3 éves vagy annál fiatalabb volt.

Rovatok