Index Vakbarát Hírportál

Hat embert holtan találtak egy thaiföldi luxusszállodában

2024. július 17., szerda 07:39

Hat embert, köztük két amerikai−vietnámi állampolgárt találtak holtan egy Bangkok központjában lévő luxusszálloda szobájában, a thaiföldi rendőrség vizsgálja annak lehetőségét, hogy megmérgezték-e őket.

A holttesteket a személyzet fedezte fel a Grand Hyatt hotel ötödik emeleti szobájában, miután a vendégek több mint 24 órája nem jelentkeztek ki − közölte Thiti Saengsawang, Bangkok rendőrfőnöke. A rendőrség szerint az eset nem tűnik rablásnak, és egyik holttesten sem látszik, hogy erőszak áldozata lett volna. Továbbá úgy vélik, hogy „nem ártottak maguknak” − tájékoztatott a CNN.

Thiti azonban azt nyilatkozta, hogy a szobában fehér por nyomait tartalmazó csészéket találtak, valamint érintetlen ételeket, amelyeket korábban rendeltek. A rendőrség közlése szerint feltehetően ciánmérgezés okozta az áldozatok halálát.

A hatóságok jelenleg a hetedik személyt keresik, aki részt vett a szállodai foglalásban, és most már lehetséges gyanúsított az ügyben. A másik négy elhunyt vietnámi állampolgár. A hatóságok úgy vélik, hogy a társaság egyik tagja megpróbált az ajtóhoz jutni, de elesett, mielőtt ez sikerült volna neki.

Az amerikai külügyminisztérium közölte, hogy „tudomása van a két amerikai állampolgár bangkoki haláláról szóló jelentésekről”. „Őszinte részvétünket fejezzük ki a családoknak veszteségük miatt. Szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és készen állunk arra, hogy konzuli segítséget nyújtsunk ezeknek a családoknak” − mondta Matthew Miller külügyminisztériumi szóvivő egy keddi tájékoztatón.

Amikor egy amerikai állampolgár meghal egy külföldi országban, a helyi hatóságok felelősek a halál okának megállapításáért. Gyakran fordulunk hozzájuk, amikor egy amerikai állampolgár haláláról van szó, és természetesen ezt fogjuk tenni itt is.

− mondta Miller.

A szóvivő viszont nem tudja, hogy a halálesetek szóba kerültek-e Antony Blinken külügyminiszter thaiföldi kollégájával folytatott telefonbeszélgetésén, mivel a beszélgetésre azelőtt kerülhetett sor, hogy a hivatal tudomást szerzett volna az ügyről.

Tavaly Sararat Rangsiwuthaporn thaiföldi nőt, akit azzal a gyanúval tartóztattak le, hogy ciánnal meggyilkolta barátját, legalább 13 rendbeli előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolták meg egy másik, az országot megdöbbentő mérgezési ügyben.

Rovatok