Index Vakbarát Hírportál

Sokba került az adófizetőknek egy makacs sirály

2024. július 22., hétfő 06:43

Egy sirály, amely nem volt hajlandó elmozdulni a fészkéből a walesi Newport egyik lebontásra ítélt színházában, végül egy vagyonba került az önkormányzat adófizetőinek, miután a madár késleltette a 19,7 millió fontos projektet.

Egy sirály 460 ezer fontjába került a walesi adófizetőknek, mert nem hagyta el a fészkét egy lebontásra váró színház tetején. A munkálatokat le kellett állítani, miután a madarat a Newport Centre tetején látták. 40 napba telt, mire a sirály és fiókái távoztak, mielőtt a munkálatok folytatódhattak volna − a bontási számlák pedig az egekbe szöktek, írta meg a Daily Star.

A város vezetése szerint a bontási projekt közel félmillió fonttal lépte túl a költségeket. A késedelmek „egy fészkelő sirály miatt, valamint a megállapított szerződéses árat meghaladó többletköltségek miatt következtek be”. Több mint egy hónapot veszítettek a madár makacssága miatt.

A Newport Centre számos sztárt látott vendégül korábban, többek között David Bowie és Elton John is koncertezett itt. Az egykori központ lebontása mostanra befejeződött, hogy helyén a Coleg Gwent főiskola új kampusza létesülhessen. A városban, az Usk folyó másik partján egy új szórakozóhely épül.

Rovatok