Index Vakbarát Hírportál

Megharapott egy turistát a királyi gárda egyik lova a Buckingham-palotánál

2024. július 23., kedd 19:52

Nem véletlenül van ott a figyelmeztető tábla a Buckingham Palace kapujánál, ahol a gárdisták lóháton őrzik a bejáratot: Vigyázat, a lovak haraphatnak vagy rúghatnak, ne nyúljanak hozzá a szárhoz! Egy kínai turista figyelmen kívül hagyta a tilalmat, és megjárta: a gárdista lova beleharapott a karjába, de olyan erősen, hogy a nő később el is ájult a fájdalomtól.

A turisták közkedvelt látványossága az őrségváltás, vagy pusztán a gárdisták fényképezése a londoni királyi rezidencia, a Buckingham Palace bejáratánál. Csakhogy mindez nem veszélytelen időtöltés, nem szabad túlságosan közel menni a lovakhoz, ahogy arra a tábla is felhívja a figyelmet a palota kapujánál:

Vigyázat! A lovak rúghatnak vagy haraphatnak, nem szabad megérinteni a szárat! Köszönjük!

Nos, hétfőn egy kínai turista figyelmen kívül hagyta az intelmet, egészen közel ment a lóháton ülő gárdistához, hogy fényképezzék le. A ló egyszer csak megelégelte, hogy betüremkednek az aurájába, és jól beleharapott a nő jobb karjába.

A harapás igencsak fájdalmas lehetett, mert a hölgy később el is ájult. 

A gárdista rezzenéstelen arccal ült a lova hátán, mintha csak azt mondaná magában: Nem tartottad be a szabályokat, magadra vess!

Tudniillik a lóharapás pontosan a figyelmeztető tábla alatt történt...

Rovatok