Index Vakbarát Hírportál

Az Adidas bocsánatot kért Bella Hadidtól, mert eltávolították egy jelentős reklámból

2024. július 24., szerda 08:30

A közösségi médiában kért bocsánatot az Adidas Bella Hadidtól és több másik amerikai hírességtől, amiért egy kampányból eltávolították. Az oka az izraeli–palesztin konfliktus.

Az Adidas bocsánatot kért Bella Hadidtól, miután a szupermodellt eltávolították egy olyan kampányból, amely egy olyan olimpiára utalt, amelyen izraeli sportolókat palesztinbarát terroristák öltek meg – írja a Sky News.

Az 1972-es müncheni olimpián készült Adidas cipő újbóli bevezetéséhez készült, az amerikai szupermodellt ábrázoló reklámot pénteken vonták vissza, miután Izrael-párti csoportok „betegesnek” és sértőnek nevezték azt.

Bella Hadid – akinek apja palesztin – nyíltan kiállt Izrael Hamász elleni háborúja ellen.
Miután a hírek szerint Bella Hadid jogi lépéseket fontolgatott az Adidas ellen, a cég most bocsánatot kért a modelltől és még számos embertől egyaránt.

A közelmúltban indított SL72 kampányunk miatt továbbra is összefüggésbe hozható a müncheni olimpián történt szörnyű tragédiával. Ezek az összefüggések nem szándékosak, és elnézést kérünk az okozott felzaklatásért vagy fájdalomért. Egy nem szándékos hibát követtünk el. Bocsánatot kérünk partnereinktől, Bella Hadidtól, ASAP Nastól, Jules Koundétól és másoktól is, az őket ért negatív hatásokért, és felülvizsgáljuk a kampányt

– írta az Adidas Originals Instagram-oldalán.

Rovatok