Index Vakbarát Hírportál

Megkéselt egy brit katonát, majd tisztára nyalta a kést egy férfi Angliában

2024. július 24., szerda 13:53

Egy símaszkos férfi váratlanul megkéselt egy brit katonát az Egyesült Királyságban, egy laktanya közelében. A támadó a szúrások végeztével tisztára nyalta a kést, majd elszáguldott a mopedjével. A rendőrök fél órán belül elfogták, az indíték egyelőre nem tisztázott, de nem zárják ki a terrorcselekményt sem.

Egy mopeddel közlekedő símaszkos támadó megkéselt és súlyosan megsebesített egy brit katonát fényes nappal egy délkelet-angliai laktanya közelében, Bromptonnál – írja az AP News

A szemtanúk szerint a férfi motorral érkezett a helyszínre és többször is megszúrta a katonát, majd lenyalta a vért a késről. Annak ellenére, hogy az áldozatnak sikerült talpra állnia, és már a laktanyától 50 méterre lévő otthona felé tántorgott, a késelő üldözni kezdte az úton, hogy újra megszúrhassa. A járókelők szerint a tiszt felesége a férjéhez sietett és sikoltozott, de az asszonyt nem bántotta a támadó. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Az egyik közelben lévő ház biztonsági kamerája rögzítette az asszony sikítozását. 

A közösségi média felületein arról írnak, hogy egy afrikai bevándorló támadta meg a tisztet. Ami biztos, hogy a támadó símaszkot és egy NASA feliratú bomberdzsekit viselt. A rendőrök fél órán belül elfogták és gyilkossági kísérlet miatt letartóztatták. A merénylet indítéka egyelőre ismeretlen, de a rendőrség nem zárja ki a terrorcselekményt sem.

Nagy-Britanniában ritkák a katonák elleni támadások, legutóbb 2013-ban két, az al-Kaida terrorszervezethez tartozó férfi megölte a 25 éves Lee Rigbyt a londoni utcán. Elgázolták egy autóval, majd halálra késelték. A férfiakat életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Rovatok