Index Vakbarát Hírportál

Tűzijátékraktárak robbantak fel Bulgáriában, több ember megsérült

2024. július 26., péntek 11:44

Eddig tisztázatlan okból felrobbant és lángra kapott több pirotechnikai raktár is a bulgáriai Elin Pelin városban. Halálos áldozatról egyelőre nincs információ, viszont több ember is súlyosan megsérült. A keletkezett tűz okát vizsgálják a hatóságok, az előzetes adatok szerint az egyik raktárban két tonna TNT-nek megfelelő mennyiségű robbanóanyag volt.

Három pirotechnikai raktár robbant fel Bulgáriában, aminek következtében hatalmas tűz keletkezett. A detonáció este fél hét körül következett be, ami folyamatos tűzijátékot eredményezett, majd egy erősebb robbanás következett. Elin Pelin város önkormányzata részleges szükségállapotot hirdetett, amely visszavonásig érvényben van – írja a novinite.com

Két áldozatot ki kellett menteniük a hatóságoknak, egy férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, de valószínűleg több alkalmazott is van a sérültek között. A kórházba szállított, 30 év körüli nő 85 százalékos égési sérüléseket szenvedett és kritikus állapotban van, míg édesapját intubálták, akinek szintén válságos az állapota. 

Kalin Sztojanov belügyminiszter kijelentette, hogy további két ember lehet bent a kigyulladt raktárépületben, köztük az épület tulajdonosának 22 éves fia, valamint egy biztonsági őr, aki segített az emberek evakuálásában, és sokkos állapotba került. Az eset munkaidő után történt.

A keletkezett tűz okának megállapítása folyamatban van, de az előzetes adatok szerint az egyik raktárban két tonna TNT-nek megfelelő mennyiségű robbanóanyag volt. A raktárak az Enigma nevű, tűzijátékok kereskedelmére szakosodott céghez tartoznak, amelynél korábban még nem történt incidens. 

Dimitar Glavcsev ügyvivő bolgár miniszterelnök arról biztosította a lakosságot, hogy nincs ok a pánikra. A körzetet biztosították, a légszennyezettségi mérések folyamatban vannak. A lakosokat evakuálták, a rendőrség pedig lezárta a területet.

Rovatok