Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk: Készen állok, hogy szétrúgjam Mark Zuckerberg seggét

2024. július 26., péntek 08:39

Elon Musk arról beszél, hogy újra fizikai harcot vívna Mark Zuckerberggel. A harcról, úgy tűnik, hogy az X/Twitter tulajdonosa továbbra is beszél, de nem lép a tettek mezejére.

A Fox News riportere, Kelly Phares által az X-re feltöltött videóban Elon Musk amerikai milliárdos kijelenti, hogy még mindig készen áll arra, hogy „szétrúgja a Meta vezérigazgatójának a seggét”. A két milliárdos a tavalyi év nagy részében egy ketrecharc lehetőségét feszegette, bár ebből nem lett semmi.

Bárhol, bármikor, bármilyen szabály szerint megküzdök Zuckerberggel

– jelentette ki Elon Musk szerdán, megdöbbentően helytelen bátorságról téve tanúbizonyságot.  „Tényleg megint ezt csináljuk?” – reagált Mark Zuckerberg a hírekre.

Elon Musk és Mark Zuckerberg ketrecharcának ötlete először tavaly júniusban merült fel – egy X-bejegyzés mentén. Musk tervei szerint az összecsapást az X-en közvetítették volna élőben, az adásból befolyó bevételt pedig jótékony célokra fordították volna. A tervezett helyszínek között szerepelt Las Vegas, majd meglehetősen sokáig a római Colosseum volt tervben, mellyel kapcsolatban el is kezdődtek a tárgyalások.

Ki lenne az esélyesebb?

Musk csak tavaly júliusban kezdett el készülni a tervezett ketrecharcra, Zuckerberg már évek óta nyilvánosan gyakorolja a vegyes harcművészeteket (MMA), a küzdősportok iránti szenvedélyét még a Meta februárban benyújtott éves jelentésében is a vállalkozására vonatkozó kockázatként tüntették fel. Hasonlítsuk össze a két résztvevőt az eddig ismert adatok alapján:

Mark Zuckerberg

Elon Musk

Mégis, az edzettség viszonylagos hiánya ellenére Musk korábban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy pusztán azért győzedelmeskedhet Zuckerberg felett, mert nehezebb – írja a Mashable.

Rovatok