Index Vakbarát Hírportál

Családi ház udvarára zuhant le egy repülőgép az Egyesült Államokban

2024. július 27., szombat 16:47

Egy családi ház biztonsági kamerái rögzítették, amint egy repülőgép lezuhan és becsapódik a ház udvarán. A balesetben két személy sérült meg, őket könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A baleset oka egyelőre ismeretlen. A nyomozást a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács a rendőrséggel közösen végzi.

Két ember volt annak a kisrepülőgépnek a fedélzetén, amikor az szerda délután becsapódott egy családi ház udvarába az Utah állambeli Royban, az Ogden-Hinckley repülőtér közelében – írja a FOX 13.

A ház tulajdonosa, Anthony Baugh azt hihette, egy rossz tréfa áldozata, amikor munka közben azzal hívta fel az otthon tartózkodó felesége, hogy egy repülőgép zuhant az udvarukra. A férfi azonnal a telefonjához nyúlt, és előhívta a biztonsági kamera felvételeit. A nem mindennapi szituációt a ház biztonsági kamerái jól láthatóan rögzítették. 

Láttam a videót, amint a gép a házam felé zuhan. Azonnal pánikba estem, és amilyen gyorsan csak tudtam, igyekeztem haza

– mondta a férfi.

Baugh elmondása szerint a felesége és a gyermekei otthon voltak a baleset idején. A nő azonnal kirohant a szabadba, hogy megpróbáljon segítséget nyújtani. Arról számolt be, hogy felesége volt az, aki vízzel kínálta a balesetet szenvedett férfit és nőt, akik sokkos állapotba kerültek a zuhanást követően.

A balesetet a közeli szomszédok is hallották. Egyikük, Pat Bouwhuis arról beszélt, hogy 62 éve él a környéken, de ehhez hasonlót még sohasem látott.

Azt hittem, felrobbant egy ház, vagy valami ilyesmi, így kimentem elé, és láttam a repülőgépet két ajtóval odébb a felhajtón

– emlékezett vissza Bouwhuis.

Roy városi rendőrkapitányságától Josh Taylor őrmester szólalt meg, aki arról beszélt, hogy a repülőgép-baleset a környék egyik otthonában, valamint néhány közeli fában okozott károkat. Elmondása szerint a repülőgépen tartózkodókon kívül senki sem sérült meg. A lap szerint a gép fedélzetén utazó személyeket könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A katasztrófa szomorú emlékeket idézett fel a Baugh család számára, ugyanis néhány évvel ezelőtt több családtagjuk is repülőgép-szerencsétlenségben halt meg. A családfő hálás, hogy ebben a balesetben senki sem sérült meg komolyan.

A gépen tartózkodó két személy kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség tájékoztatása szerint a Szövetségi Légiközlekedési Hivatalt és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsot is értesítették a balesetről. A két ügynökség a városi rendőrkapitánysággal együtt kezdték meg a nyomozást.

Rovatok