Index Vakbarát Hírportál

Román férfi késelt meg egy nőt és egy kislányt London központjában

2024. augusztus 13., kedd 18:35

Ma jelent meg a bíróságon az a román férfi, aki hétfő délelőtt késelt London központjában. A 32 éves Ioan Pintaru úgy összeszúrt egy 11 éves kislányt, hogy azon plasztikai műtétet kellett rajta végrehajtani. Egyelőre nem tudni, mi lehetett az elkövető motivációja.

Megjelent a bíróságon Ioan Pintaru, akit gyilkossági kísérlettel vádolnak, miután hétfőn megszúrt egy 11 éves kislányt a londoni Leicester Square-en – írja a Mirror.

A 32 éves férfi kedden állt a Westminster Magistrates’ Court előtt. A bíróságon kiderült, hogy Ioan Pintaru román állampolgár, nincs állandó lakcíme az országban. A vádakat tolmácson keresztül olvasták fel neki a mindössze 10 perces tárgyaláson. Nemcsak gyilkossági kísérlet vádjával kell szembenéznie a román férfinak, hanem azért is felelnie kell, mert pengés tárgyat birtokolt nyilvános helyen.

David Burns ügyész elmondta, hogy egy nő és 11 éves lánya turistaként tartózkodott a Leicester Square-en, amikor a vádlott „odalépett a 11 éves lányhoz, fejénél elkapva leszorította, majd nyolcszor megszúrta a testét”.

A lány az arcán, a vállán, a csuklóján és a nyak területén szenvedett sérüléseket. Szerencsére a járókelők közbeléptek, ami megakadályozta, hogy a gyermek további sérüléseket szenvedjen

– tette hozzá David Burns.

Az ügyész azt is elmondta, hogy miközben kihívták a rendőröket, a szemtanúk fogták le és tartották a helyszínen a vádlottat. „Őrizetbe vették és átkutatták, amikor is egy kést találtak nála. Ami az áldozatot illeti, kórházba vitték, és jelenleg is ott tartózkodik, kezelés alatt áll. Úgy tudom, hogy plasztikai műtétre volt szükség az elszenvedett sérülései miatt” – tette hozzá.

Egy üzlet biztonsági őre lépett közbe

A rendőrséget hétfőn 11 óra 34 perckor hívták ki a London központi turisztikai célpontján történt késeléshez. A Metropolitan Police tájékoztatása szerint a lány 34 éves édesanyjáról is azt hitték, hogy megsérült, de utólag kiderült, hogy csak a lánya sérüléseiből származó vér adott okot a félreértésre.

A kislányt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – tette hozzá a rendőrség, akik szerint nincs arra utaló jel, hogy az incidensnek bármi köze lenne a terrorizmushoz, és úgy tűnik, hogy a gyanúsított és az áldozatok nem ismerték egymást.

A késelés a TWG Tea üzlet közelében történt, úgy tudni, az üzlet biztonsági őre ugrott oda, hogy segítsen a megtámadott kislánynak.

Ez egy szörnyű eset, gondolunk az áldozatra és családjára. Az elkövetkező napokban és hetekben továbbra is támogatni fogjuk őket. Szeretném kifejezni elismerésemet a nyilvánosság azon tagjainak, köztük a helyi vállalkozások alkalmazottainak, akik bátran közbeléptek az incidens során. Kockázatnak tették ki magukat, és ezzel London legjavát mutatták

– mondta Christina Jessah nyomozó. 

Pintaru előzetes letartóztatásba került, legközelebb szeptember 10-én jelenik meg az Old Bailey Bíróságon.

Rovatok