Index Vakbarát Hírportál

Medencébe fulladt egy nyolcéves kisfiú Vaskohszikláson, emberölés miatt indult nyomozás

2024. augusztus 20., kedd 18:14

Hétfőn a romániai Vaskohszikláson úszásoktatás közben medencébe fulladt egy nyolcéves biharlonkai kisfiú. A tragédiát édesapja és oktatója is végignézte, akik még próbáltak segíteni a gyermeken. Az ügyben emberölés miatt indult nyomozás, a halál pontos okát a boncolást követően tudják megállapítani.

Hátfőn úszásoktatás közben medencébe fulladt egy nyolc éves kisfiú Vaskohszikláson – számolt be róla az Új Magyar Szó romániai magyar nyelvű hírportál. Az ügyben emberölés miatt nyomoznak.

A biharlonkai kisfiú, aki hétfő délután egy magánoktató által szervezett úszásoktatáson vett részt Bihar megyében, a szemtanúk szerint megijedt és rosszul lett az úszómedencében. A gyerek még élt, amikor édesapja és oktatója kihúzta a medencéből, ám nem sokkal később eszméletét vesztette.

Egy órán át próbálták újraéleszteni a helyszínre érkező mentősök, azonban nem jártak sikerrel, hétfő este halottnak nyilvánították a kisfiút.

„Augusztus 19-én 16.45-kor a Bihar Megyei Rendőrfelügyelőséget a 112-es segélyhívón keresztül értesítették arról, hogy Vaskohsziklás településen egy kiskorú belefulladt egy medencébe. A helyszínen a rendőrök azonosították a szóban forgó személyt, aki egy nyolcéves biharlonkai gyerek volt. Az első vizsgálatok szerint egy családtagja kíséretében, egy oktató által szervezett úszótanfolyamon vett részt a szóban forgó medencében” – közölte a bihari rendőrség szóvivője, Alina Farcuta főfelügyelő hétfő este kiadott közleményében. A közlemény szerint a halál pontos okát a boncolást követően tudják megállapítani.

Rovatok