Index Vakbarát Hírportál

Mentális problémáktól szenvedett a Németországban késelő férfi

2024. augusztus 28., szerda 18:53

A moersi ügyészség szóvivője a késelő férfi állapotáról közölt információkat. Állítása szerint a férfi pszichikai rendellenességtől szenvedett.

Súlyos mentális problémáktól szenvedett a német rendőrség által kedden agyonlőtt, késekkel fenyegetőző férfi – írja az MTI.

Az Indexen arról írtunk korábban, hogy a helyi hatóságok beszámolója szerint a rendőrséget azért riasztották az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Moersban, mert a férfi járókelőket fenyegetett. Két, nagyjából 30 centiméter hosszú késsel a kezében rátámadt a rendőrökre is, akik lelőtték. A támadó egy 26 éves német állampolgár volt.

Vannak arról szóló értesülések, hogy az elhunyt személy pszichikai rendellenességtől szenvedett

– ismertette az ügyben illetékes személy.

Ahogy arról beszámoltunk, nemrég már történt egy késelés Németországban, akkor viszont sokkal súlyosabb következményekkel. Solingenben egy férfi a városi ünnepségen három embert ölt meg, ötöt pedig életveszélyesen megsebesített, amikor válogatás nélkül kezdett szurkálni az tömegben. Később kiderült, hogy a szír illetőségű személyt már rég ki kellett volna toloncolni Németországból, ugyanis a menedékkérelmét elutasították, de a hatóságok egyszerűen törölték a kitoloncolását.

Rovatok