Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a bukaresti magyar konzul, miután autóbalesetet szenvedett

2024. augusztus 29., csütörtök 14:53

Három autó ütközött össze Romániában csütörtök délután, közülük az egyik diplomatarendszámú személygépkocsi volt. A hírek szerint egy halálos áldozata biztosan van a balesetnek: Vágó Ferenc, a bukaresti magyar konzul.

Meghalt Vágó Ferenc, a bukaresti magyar konzul egy autóbalesetben, Romániában, csütörtök délután.

Egy fával megrakodott teherautó haladt a romániai A1-es autópályán, Déva és Nagylak között, amikor egy ponton az egyik gumiabroncs felrobbant, a teherautó kormányozhatatlanná vált, kipörgött, és áthajtott a szemközti sávba – írja a Mandiner az Adevarul nevű román lap információira hivatkozva.

A hírek szerint összesen három gépjármű karambolozott a balesetben, köztük egy diplomatarendszámmal rendelkező autó, amelynek sofőrje Vágó Ferenc, a bukaresti magyar konzul volt, aki életét vesztette a balesetben.

A rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt.

A konzul volt a sofőr, gyakorlatilag összezúzta őket a teherautó 

Az Agerpres román hírügynökség utóbb megosztott néhány újabb információt az incidensről, valamint megerősítették, hogy valóban egy magyar diplomata a baleset halálos áldozata.

Rendőrségi forrásra hivatkozva azt írták, a kormányozhatatlanná vált teherautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelyet egy 60 éves férfi (vagyis Vágó Ferenc) vezetett, aki meghalt a balesetben. A hírügynökség ezenkívül azt is írta, hogy a konzul autója után a teherautó még két másik járművel ütközött, mielőtt egy árokba hajtott, vagyis ennek alapján összesen négy jármű lehetett érintett a balesetben (a korábban említett három helyett).

A Digi24 román hírportál riportere mindeközben azt jelentette a baleset helyszínéről, hogy a konzul autóját teljesen összezúzta a teherautó. Beszámolójuk szerint a balesetet követően a rendőrség tájékoztatta a magyar nagykövetséget az incidensről. 

Az Ora de Sibiu regionális román hírportál azt írta, hogy a baleset részleteit a magyar és román hatóságok közösen vizsgálják. Hozzátették: az ütközés rendkívül erős lehetett, és a konzul azonnal életét veszíthette a balesetben.

A bukaresti magyar nagykövetség honlapján Vágó Ferencet II. osztályú tanácsosként, beosztott diplomataként és konzulként tüntették fel.

Fotók a helyszínről

A temesvári autópályakezelő Facebook-oldalán több fotót is megosztottak a baleset helyszínéről, amelyeken szintén láthatóak az incidens következményei. 

Azt írták, hogy 14.15-től kezdve mindkét irányban korlátozták a forgalmat a baleset miatt az A1-es autópályán.

Egy későbbi posztban újabb fotókat osztottak meg a helyszíni torlódásról, és arról számoltak be, hogy körülbelül 19 óráig mindkét irányban érvényben lesznek a korlátozások.

Rovatok