Index Vakbarát Hírportál

Feltehetően minden utasa meghalt a Kamcsatkán eltűnt helikopternek

2024. szeptember 1., vasárnap 16:01

A szombaton eltűnt helikopterbalesetnek eddig 17 halálos áldozata van, de a mentőszolgálat és az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint nem lehetnek túlélői a balesetnek, melyben 19 turista és a gép háromfős személyzete tűnt el.

„Már 17 holttestet találtak meg, de a keresés folytatódik” − közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata. A mentőszolgálatok szerint viszont a Kamcsatkán eltűnt Mi–8-as helikopter fedélzetén tartózkodók közül mindenki meghalt, írta meg a Ria Novosztyi.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma főigazgatóságának kutató-mentő egységének kilenc mentője van a helyszínen. „Valószínűleg a rossz látási viszonyok miatt a helikopter egy hegyoldalnak csapódott” − tette hozzá a katasztrófavédelem. A helikopter roncsai 980 méteres magasságban vannak. A maradványokat az utolsó bejelentkezés közelében találták meg.

A helikopter és utasai eltűnésének körülményeit az Orosz Nyomozó Bizottság vizsgálja

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Mi−8-as helikopterrel megszakadt a rádiókapcsolat, amely a Vacskazsec vulkánhoz tartott, azonban a tervezett időpontban nem szállt le Nyikolajevka faluban. A repülési útvonalon nincsenek utak, ezért ez is nehezíti a kutatást a sűrű köd mellett.

Az eltűnés ügyében az Orosz Nyomozó Bizottság központi irodája indított nyomozást, melyről a TASZSZ számolt be. Az orosz állami hírügynökség Alekszej Alekszandrovot, a bizottság vezetőjét utasította, hogy értesítse őket a nyomozás eredményéről.

Rovatok