Index Vakbarát Hírportál

Hurrikán csaphat le Louisianában

2024. szeptember 11., szerda 06:21

Várhatóan hurrikánná fejlődik a Francine trópusi vihar, amely hétfőn alakult ki a Mexikói-öbölben. Az előrejelzések szerint 2-es kategóriájú hurrikánná erősödik, mielőtt Louisiana középső és déli részén elérné a szárazföldet.

Hurrikánriasztás van érvényben Louisiana partvidékének egy részén, mivel a Francine trópusi vihar kedden kora reggel erősödött, egy nappal azután, hogy a Mexikói-öbölben az atlanti hurrikánszezon hatodik viharaként kialakult – írja a The Washington Post.

A vihar feltehetőleg 2-es kategóriájú hurrikánná erősödik majd. A Miamiban található Nemzeti Hurrikánközpont szerint a benne található széllökések a 170 kilométer per órát is meghaladhatják, és a hurrikán helyenként 200-250 milliméter esőt is hozhat.

Figyelmeztettek arra is, hogy Louisiana partjainál életveszélyes viharhullám és károkat okozó hurrikán erejű szél is kialakulhat. Az árhullám a felső texasi partvidék Galvestontól és Houstontól északkeletre fekvő részeit is érintheti.

A heves esőzések miatt csütörtök reggelig a hirtelen áradások veszélye is fennáll Texas legdélebbi részén, Texas felső partvidékén, Louisiana déli részén és Mississippi déli részén.

Rovatok