Index Vakbarát Hírportál

Kínai kamerákat találtak, egyből intézkedtek a katonai bázisokon

2024. szeptember 13., péntek 13:41

Dél-Koreában eltávolították a katonai bázisokon azokat a térfigyelő kamerákat, amelyekről kiderült, hogy valójában Kínában gyártották őket.

Dél-Korea katonai bázisairól több mint 1300 kínai eredetű térfigyelő kamerát szereltek le, mivel felmerült a biztonsági kockázat lehetősége – jelentette be a dél-koreai védelmi minisztérium illetékese az MTI szerint. 

A kamerákat egy dél-koreai vállalat szállította, azonban egy későbbi ellenőrzés derítette ki, hogy azok kínai gyártmányúak. Bár kiderült, hogy a kamerákat egy kínai szerverhez tervezték csatlakoztatni, adatlopás vagy -szivárgás nem történt – hangsúlyozta a forrás.

A kamerákat elsősorban a katonai bázisok kerítésének és a gyakorlatozó egységek megfigyelésére használták, ám a Korea-közi demilitarizált övezet figyelésére nem szolgáltak. 

A védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy a külföldi gyártmányú kamerákat más eszközökre cserélik. Azonban a leszerelt kamerák pontos eredetét nem részletezték a hivatalos közleményben. 

Hasonló lépést tett tavaly Ausztrália is, amikor a kínai térfigyelő kamerákat eltávolították kormányzati épületeikből biztonsági aggályok miatt.

Rovatok