Index Vakbarát Hírportál

Feldarabolta a Miss Svájc szépségverseny egykori döntősét a férje

2024. szeptember 13., péntek 10:43

A svájci Benningemben élt férjével és két gyermekével az egykori modell, a Miss Svájc szépségverseny döntőse, Kristina Joksimovic, akit férje 2024 februárjában megfojtott, majd egy turmixgépben felaprította a maradványait, és különböző vegyszerekben próbálta eltüntetni azokat. Először azt mondta, hogy már holtan találta feleségét, majd egy hónappal később beismerte tettét, és azt mondta: önvédelemből cselekedett, mert a nő késsel támadt rá.

Egy korábbi modellt, aki a Miss Svájc verseny döntőse volt, állítólag meggyilkolt és egy turmixgépben „pürésített” a férje – közölték a svájci hatóságok. A 38 éves Kristina Joksimovicot idén februárban találták holtan a svájci Binningenben, Bázel közelében lévő otthonában – számolt be a Sky News.

A BZ Basel helyi hírportál szerint a 41 éves, Thomas nevű férfi előzetes letartóztatásból való szabadlábra helyezés iránti kérelmét szerdán elutasította a lausanne-i szövetségi bíróság, miután állítólag beismerte felesége megölését, akivel két közös gyermekük van.

A csatorna szerint a férfi egy márciusi bűnügyi rekonstrukció során beismerte a gyilkosságot, és azt állította, hogy önvédelemből tette, miután a nő késsel támadt rá.

A lap szerint a bíróság azon a véleményen van, hogy Joksimovicot megfojtották. Az ítélethez csatolt boncolási jegyzőkönyv szerint a nő holttestét ezután a mosókonyhában egy lombfűrésszel, késsel és kerti ollóval feldarabolták. Hozzáteszi, hogy a testrészeket ezután botmixerrel aprították fel, „pürésítették”, és vegyszeres oldatban oldották fel.

„Pánikba esve feldarabolta”

A BZ Basel azt is megírta, hogy Thomast egy nappal azután tartóztatták le, hogy Joksimovic holttestét megtalálták, és kezdetben azt mondta a nyomozóknak, hogy holtan találta a nőt, és pánikba esve feldarabolta a testét a mosókonyhájukban.

A svájci állampolgárságú Thomast állítólag egy nappal azután tartóztatták le, hogy egy harmadik fél megtalálta a nő maradványait

– írja a Blick című német nyelvű lap.

A 20 Minuten című helyi lap szerint Joksimovicot megkoronázták a Miss Északnyugat-Svájc szépségversenyen, 2007-ben pedig a Miss Svájc döntőjébe jutott. Később saját vállalkozást vezetett kifutó-tanácsadóként, és mentorként készítette fel Dominique Rinderknecht modellt a 2013-as Miss Universe szépségversenyre.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok