Index Vakbarát Hírportál

Budapesti csapat nyerte a villamosvezető Európa-bajnokságot Frankfurtban

2024. szeptember 15., vasárnap 15:28

A Schneider Krisztina, Bodnár Ákos összetételű magyar csapat győzött a 11. villamosvezető-Európa-bajnokságon Frankfurtban. A brüsszelieket előzték mindössze ötven ponttal a versenyen, melyen többféle feladatot kellett teljesíteni a résztvevőknek.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a villamosvezetők Európa-bajnokságát, melyet Budapest csapata nyert meg. A sikerről Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett Facebook-bejegyzésben, ahol közölte, hogy Schneider Krisztina háromgyermekes édesanya 2010 óta dolgozik a BKV-nál, míg csapattársa, Bodnár Ákos 25 éves és még csak három éve villamosvezető.

„Mindig van okunk büszkének lenni a Budapest-család tagjaira, hiszen ilyen kiváló kollégák teszik naggyá ezt a várost. Gratulálok a kivételes eredményhez!” − írta a főpolgármester.

A versenyen minden európai közlekedési vállalat két vezetőt indított, egy férfit és egy nőt, akiknek minden fordulóban hat különböző feladatot kellett elvégezni:

Ezeken kívül villamosbiliárd és -bowling is szerepelt, melyek közül előbbinél egy golyót kellett finoman meglökni egy „biliárddákóval”, utóbbinál egy 1,5 méteres golyót kellett egy sávban 2 méteres bábuknak gurítani.

Több feladatban nehezítő körülmény volt, hogy a villamos elejére egy vízzel teli nyitott tartályt helyeztek, melyből ha kilöttyent a víz, akkor büntetőpontot kapott a csapat. Végül mindössze ötven ponttal tudta a budapesti csapat megelőzni a brüsszelieket.

A villamosvezető-Európa-bajnokságot 2012 óta rendezik meg, először Drezdában került rá sor. A 2024-es frankfurti esemény az alábbi videóban nézhető meg:

Rovatok