Index Vakbarát Hírportál

Több tucat gyermek kaphatott ételmérgezést iskolai menzákon Romániában

2024. szeptember 19., csütörtök 19:28

Iskolai ebédtől lehetett rosszul több tucat gyermek és két felnőtt csütörtökön Romániában. Az ételmérgezésre utaló tünetek délutánra már közel száz embernél jelentkeztek, miután hazaértek az iskolákból.

Romániában hetven gyermek és két felnőtt szorult orvosi ellátásra csütörtökön Mehedinti megyében, az iskolában kapott ebédtől lehettek rosszul. Az iskolások a dél-romániai megye négy településéről – Almajel, Oprisor, Salcia és Stircoviata – hívták az 112-es segélyhívó számot, és ételmérgezéses tünetekre panaszkodtak – írta az Agerpres hírügynökség az MTI szerint.

A hatóságok 13 mentőt vezényeltek a helyszínre, és a környékbeli megyék katasztrófavédelmi felügyelőségeitől is segítséget kértek.

A román közszolgálati rádió közlése szerint az ételmérgezésre utaló tünetek azután jelentkeztek a diákoknál, hogy az iskolában húsos tésztát fogyasztottak a román kormány által biztosított Meleg ebéd program keretében.

A Digi24 közölte, hogy a rosszullétre panaszkodók száma késő délutánra már megközelítette a százat. Valamennyien azután lettek rosszul, hogy az iskolából hazaértek otthonukba – írta a hírportál.

Rovatok