Index Vakbarát Hírportál

Kórházba került II. Margit dán királynő

2024. szeptember 19., csütörtök 17:24

Kórházba került II. Margit dán királynő, miután szerda este elesett a Fredensborg kastélyban. Állapotáról a királyi udvar szűkszavúan fogalmazott, közleményük szerint az egykori uralkodó jól van, de megfigyelés alatt tartják.

A 84 éves II. Margit dán királynő kórházba került, miután szerda este elesett otthonában, a Zéland-szigeten található Fredensborg kastélyban – írja a Daily Mail brit hírportál. A királyi ház közleménye szerint az egykori uralkodót szerdán késő este a dán főváros egyetemi kórházába szállították megfigyelésre.

A körülményekhez képest a királynő jól van, de egyelőre megfigyelés alatt áll

– fogalmazott Lene Balleby, a királyi udvar kommunikációs vezetője. A királyi ház további kommentárokkal azonban nem szolgált.

A dán királynő a tervek szerint pénteken részt vett volna egy rendezvényen, amelyen az Aarhusi Egyetem régészeti tanszékének 75. évfordulóját ünnepelték volna, de a részvétele így elmarad. Margit őskori régészetet tanult a koppenhágai egyetemen, és korábban azt mondta, hogy ha nem lett volna Dánia uralkodója, régész lett volna.

A királynő IX. Frigyes halála napján, 1972. január 14-én lépett trónra, ő lett Dánia második királynője, és az első, aki az új örökösödési törvény szerint lett uralkodó. II. Margit a 2023-as szilveszteri beszédében mondott le a trónról a fia, Frigyes a javára, koronázásának 52. évfordulóján, 2024. január 14-én távozott a királyság éléről.

Rovatok