Index Vakbarát Hírportál

Pandává festett kölyökkutyákkal csalogatják a látogatókat egy kínai állatkertben

2024. szeptember 21., szombat 06:43

Egy kínai állatkert elismerte, hogy fő attrakciója – két „pandája – valójában csak egy-egy fekete-fehérre festett kutya. Az állatkert vezetője azt nyilatkozta, hogy ők a furcsa és aranyos háziállatok paradicsoma.

Egy kínai állatkert elismerte, hogy két pandája valójában csak egy-egy fekete-fehérre festett kutya. A Csaucsau kutyákat, amelyeket az ország szeretett nemzeti állatára festettek át, a déli Kuangtung tartományban található állatkert egyik látogatója vette fel – írja a CNN.

A videó, amelyet hétfőn tettek közzé a Douyin, a TikTok kínai változatán, futótűzként terjed. Egy másik felhasználó által a közösségi médiában megosztott egy fotót, ahol a fekete-fehér kutyák mellett egy „festett kutyák” feliratú tábla áll.

„Panda Dogsnak hívnak minket, olyan házőrzőek, akik úgy néznek ki, mint egy panda. Szelídek, okosak, barátságosak, aranyosak és imádnivalók vagyunk!” – áll a táblán.

Az állatkert vezetője elmondta, hogy a kutyák az egyik fő attrakciójuk. „Mi vagyunk a furcsa állatok és aranyos háziállatok paradicsoma” – mondta az vezető. „Ezek a festett Csaucsau kutyák a specialitásaink közé tartoznak”.

Nem ez az első eset, hogy Kínában kutyákat festenek le pandának vagy más vadállatoknak látszónak. Májusban a keleti Jiangsu tartományban egy állatkert felháborodást váltott ki, miután a látogatók felfedezték, hogy két kutyát festettek feketére és fehérre, hogy pandákhoz hasonlítsanak. A széles körű kritikát követően az állatkert beismerte a trükköt.

Rovatok