Index Vakbarát Hírportál

Halálos autós üldözés történt New Yorkban, rendőrök kerültek kórházba

2024. szeptember 22., vasárnap 15:56

Péntek este rendőrségi autós üldözés zajlott New York utcáin, majd egy sofőr halálos lövést kapott, hét rendőr és egy civil személy pedig kórházba került. Az államügyészi hivatalt értesítették, a történteket már vizsgálják.

Patrick Ryder, a Nassau megyei rendőrség megbízottja szombaton újságíróknak elmondta, hogy az üldözés azután kezdődött, hogy New York-i rendőrök pénteken nem sokkal este 11 óra után megpróbáltak megállítani egy sofőrt a Queens városrészben lévő Jamaica-negyedben.

„A sofőr azonban nem állt meg, és megpróbált belerohanni a két rendőrbe, majd elütötte őket, mielőtt elmenekült” – mondta Patrick Ryder az ABC News beszámolója szerint. 

A Nassau megyei rendőröknek sikerült bekeríteniük a sofőrt, de az nekiment a rendőrautóknak, és arra kényszerítette a egyenruhásokat, hogy elugorjanak az útból – mondta Ryder. A jármű továbbhaladt az úton, nekiment egy másik rendőrautónak, majd megfordult, és nekiment egy civil autónak is.

A sofőr járműve irányíthatatlanná vált, majd padkának ütközött, és megállt. A rendőrök megpróbálták rávenni őt, hogy szálljon ki az autóból, de nem engedelmeskedett, mire a hatóságok lelőtték. Az üldözés Long Islanden ért véget.

„A szembejövő forgalomba hajtott... rendőrségi autónak, civil autóknak ütközött, és elvesztette uralmát a saját járműve felett” – mondta Ryder, aki szerint a sofőr kifejezetten vakmerő volt. 

Az esetet követően öt Nassau megyei és két New York-i rendőrt, valamint a civil autó sofőrjét kórházba vitték – tette hozzá. A sofőr nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az államügyészi hivatalt értesítették, és vizsgálják a történteket. 

Rovatok