Index Vakbarát Hírportál

Nyomravezetői díjat tűztek ki az amerikai lövöldözés elkövetőire

2024. szeptember 24., kedd 06:24

35 millió forinttal lehet gazdagabb az, akinek van információja az alabamai Birminghamben történt lövöldözés tetteseivel kapcsolatban. A rendőrség szerint anyagi vita állhatott a háttérben, azonban egyelőre nem történt letartóztatás.

A négy halálos áldozatot és számos sebesültet követelő alabamai utcai lövöldözés tetteseinek kézre kerítése érdekében 100 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a helyi hatóságok hétfőn.

A déli szövetségi állam Birmingham városának polgármestere közölte, hogy minden követ megmozgatnak a szombat éjszaka egy zsúfolt szórakozónegyedben történt lövöldözés elkövetőinek felkutatása, elfogása és felelősségre vonása érdekében.

A bűnüggyel kapcsolatban hétfőig egyetlen letartóztatás sem történt. Az eddigi nyomozás annyit tudott megállapítani, hogy szombat éjszaka több ember nyitott tüzet a szórakozónegyedben az utcán tartózkodó tömegre, négy embert megölve és 17-et megsebesítve.

Birmingham rendőrfőnöke korábban arról számolt be, hogy a tettesek egy autóval érkeztek a helyszínre, ahol a járműből kiszállva tüzet nyitottak, majd gyorsan visszaszálltak és elhajtottak. Scott Thurmond közölte, hogy feltételezések szerint a támadók célpontja a tömegben állt és meghalt, ugyanakkor a legtöbb áldozat és sebesült véletlenül tartózkodott a közelben. A feltételezések arról is szólnak, hogy az erőszakos cselekmény hátterében anyagi vita állhatott – írja az MTI.

Rovatok