Index Vakbarát Hírportál

Cementbe temette élettársát egy dél-koreai férfi

2024. szeptember 24., kedd 14:38

Egy dél-koreai férfi megölte, majd cementbe temette barátnőjét. A 16 évvel ezelőtt történt gyilkosságra azért derült fény, mert egy munkás az erkélyen dolgozott. A nő eltűnését családja csak 3 évvel a halála után jelentette, mivel a gyilkos azt hazudta nekik, hogy egy másik városba költözött.

Egy dél-koreai férfi bevallotta, hogy 16 évvel ezelőtt meggyilkolta barátnőjét. Élettársa holttestét egy bőröndbe helyezte, majd azt az erkélyen cementbe temette. Az 50-es éveiben járó férfi azt mondta a helyi rendőrségnek, hogy egy tompa tárggyal megütötte a nőt egy vita közben a lakásában, a déli Geoje városában. Ezután a nő holttestét egy bőröndbe tette, amelyet az erkélyén lévő tégla- és cementréteg alá temetett.

A bőröndöt egy karbantartó munkás fúrás közben fedezte fel. A holttestet a bőrönd részben konzerválta, így ujjlenyomat-elemzéssel sikerült azonosítani. A boncoláskor kiderült, hogy a nő egy, a fejét ért tompa tárgy okozta trauma következtében halt meg.

A férfi, akit a rendőrség csak „A.”-nak nevez, a holttest megtalálásakor nem élt a lakásban. A rendőrség szerint „A.” nyolc évig élt a lakásban a gyilkosság után, majd 2016-ban kábítószerrel kapcsolatos vádakkal letartóztatták. Azóta a lakás bérbeadója üresen hagyta az ingatlant, és raktárként használta.

Az akkor 30-as éveiben járó nő családja csak három évvel a halála után jelentette be az eltűnését – közölték a hatóságok. Állítólag elvesztették a kapcsolatot a lányukkal, és amikor Geoje városában keresték, azt mondták nekik, hogy a nő szakított „A.”-val, és elhagyta a várost. Csak idén, amikor az épület tulajdonosa vízszigetelési munkálatokat rendelt el, sikerült megoldani a 16 éve húzódó rejtélyt – írja a BBC.

Rovatok