Index Vakbarát Hírportál

Egy utas meghalt, amikor egy férfi „elrabolt” egy buszt Los Angelesben, és ámokfutásba kezdett

2024. szeptember 25., szerda 21:40

Egy utas meghalt, miután egy fegyveres szerdán kora reggel Los Angelesben eltérített egy városi buszt, ami rendőrségi üldözéshez vezetett a belvárosban, mielőtt a gyanúsítottat végül őrizetbe vették − közölték a hatóságok.

A fegyveres férfi Dél-Los Angelesben, nem sokkal hajnali 1 óra előtt szállt fel a buszra, amelyen a sofőr és két utas tartózkodott − közölte a Los Angeles-i rendőrség, emberrablási helyzetként írva le az esetet.

A rendőrök megközelítették a buszt, amikor az lassan elindult, majd üldözőbe vették, miközben a sofőr fegyverrel fenyegetőzve vezetett a következő egy órában. Nem úgy tűnik, hogy a gyanúsított valaha is ült volna volán mögött − közölte a rendőrség.

A rendőrség tüskecsíkokat vetett be, amelyek átszúrták az egyik kereket. Több mint 11 kilométer megtétele után a busz végül megállt egy belvárosi kereszteződésben, és a gyanúsított megadta magát − közölte az AP hírügynökség. 

A tévéhíradó felvételein látható volt, amint buszsofőr kimászik a jármű ablakán.

A buszban egy férfit lőtt sebekkel találtak meg, de arról, hogy mi vezetett a lövöldözéshez, még nem lehetett részleteket tudni. Az áldozatot kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították − jelentette az ABC 7.

A másik utas nem sérült meg. A város közleményében azt írta, hogy a buszvezető jól van, és megkapja a szükséges segítséget. A rendőrség dicsérte a sofőrt, amiért megőrizte a nyugalmát.

A gyilkosság a legutóbbi a Los Angeles-i közlekedési rendszerben történt erőszakos incidensek sorában. Májusban Karen Bass polgármester fokozott biztonságot követelt a busz- és vonatjáratokon.

Rovatok