Index Vakbarát Hírportál

Fontos látogatás miatt várják Orbán Viktor érkezését csütörtökön

2024. szeptember 25., szerda 14:02

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ohridi látogatására biztonsági intézkedéseket foganatosítottak az észak-macedón hatóságok. Emiatt több utcát is lezártak, valamint a megállást és parkolást is szabályozták.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelgő látogatása miatt Ohridban biztonsági intézkedéseket vezettek be a küldöttség zavartalan mozgása érdekében.

Az észak-macedón rendőrség közúti közlekedésbiztonsági részlege tájékoztatta a gépjármű-tulajdonosokat, hogy a megjelölt utcákban és körutakon a parkolóhelyeket hagyják el − írta meg a Biznisz Veszti észak-macedón lap.

Csütörtökön és pénteken a megjelölt utcákban tilos lesz megállni és parkolni, valamint a repülőtérről a városba vezető főutakat lezárták a forgalom elől. Szombaton pedig további közlekedésbiztonsági intézkedéseket hoztak Naumban. Az észak-macedón hatóságok felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy tartsák tiszteletben az útlezárásokra vonatkozó irányelveket.

Az utazással, valamint annak részleteivel kapcsolatban kerestük a Kormányzati Tájékoztatási Központot. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Orbán Viktor meghirdette a gazdasági semlegesség alapelveit

A miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mutatta be nagy tervét, melyben kifejtette a gazdasági semlegesség elveit, tartalmát, és a kihívásokról beszélt. A magyar uniós elnökség középpontjában a versenyképesség áll, e köré építették a programot. Rá kell venni az európai vezetőket arra, hogy erről kössenek egymással paktumot október elején.

Részletezte az Európai Unió versenyképességének romlását, beszélt az európai zöldmegállapodásról is. Felhívta a figyelmet a blokkosodás problémájára, mely a hidegháború logikájára emlékeztet.

Végül pedig a gazdasági semlegesség részleteit taglalta, mely három fő részből áll: a beruházási, a piaci és a technológiai semlegességből. Az elsőnél elmondta, hogy nem kell válogatni a Magyarországra érkező tőkeberuházások között. A piacinál közölte, hogy annak ad el Magyarország, aki megveszi, nem kell ezt túlbonyolítani. A technológiai semlegességnél pedig gondolkodni kell Paksra, mely egy interkontinentális beruházás. Mindezeknek csak a megvalósíthatósága kérdéses a miniszterelnök szerint.

Rovatok