Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vettek egy papot, miután drogos szexorgiát tartott egy lelkésszel

2024. szeptember 29., vasárnap 07:14

Csütörtökön meghalt egy brit lelkész, aki közösen ecstasyt fogyasztott egy belga katolikus pappal Antwerpen közelében. A nyomozást vezető bíró elrendelte a pap letartóztatását tiltott kábítószer-használat miatt, bár a boncolás nem tudta megállapítani a halál pontos okát.

Meghalt egy 69 éves brit lelkész, aki egy belga pappal töltötte az éjszakát, melyen ecstasyt is fogyasztottak. A belga hatóságok nyomozást kezdeményeztek az ügyben, majd őrizetbe vették a belga katolikus papot − tájékoztatott a CBS.

A lelkész paptársával töltötte a csütörtök éjszakát Antwerpen közelében, amikor rosszul lett, ezért a belga pap hívta a mentőszolgálatot, amely azonban már nem tudta újraéleszteni társát. Az ügyészség állítása szerint a két férfi ecstasyt használt, majd szexuális aktust folytattak.

A nyomozás jelenleg is tart, azonban a boncolás alapján a halál pontos okáról nem tudtak meggyőző információval szolgálni. A 60 éves belga papot a vizsgálatot vezető bíró kihallgatta, majd elrendelte letartóztatását. A vád halált okozó kábítószer-használat.

Szombaton egyébként Ferenc pápa Belgiumban járt, és találkozott 17 olyan személlyel, aki a papi szexuális visszaélések áldozata volt, és kijelentette, hogy a katolikus egyház „minden segítséget felajánl” megsegítésükre.

Rovatok