Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc embert késelt meg egy kínai ámokfutó Sanghajban

2024. október 1., kedd 08:05

Tizennyolc embert megkéselve vezette le egy „személyes pénzügyi vita” okozta dühét egy kínai férfi Sanghajban. A támadás valamennyi áldozatát kórházba szállították, azonban három személy életét már nem sikerült megmenteni.

Három embert halálra szúrt, 15 másikat megsebesített egy férfi Sanghaj egyik bevásárlóközpontjában hétfő este – írja az MTI.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves támadót nem sokkal az incidens után őrizetbe vették. Elmondásuk szerint a férfi egy „személyes pénzügyi vita” miatti dühből ragadott kést és kezdett bele ámokfutásába.

Az incidens egy bevásárlóközpont Walmart szupermarketjében történt a város délnyugati, sűrűn lakott, több egyetemnek is otthont adó Songjiang negyedében.

A támadás után 18 embert szállítottak kórházba, közülük három életét nem tudták megmenteni, a többiek sérülései nem életveszélyesek.

Az incidensről szóló vitákat a kínai közösségi médiában cenzúrázni kezdték. A Ludu International Commercial Plazában található szupermarketet kedden kinyitották ugyan, de a biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak.

Kínában az utóbbi években elszaporodtak a késes támadások. Májusban a középső Hubej tartomány Hsziaogan városában egy férfi kilenc embert késelt meg, nyolcat megölve. Szeptemberben a dél-kínai Sencsenben leszúrtak egy japán iskolásfiút, aki belehalt sérüléseibe.

Rovatok