Index Vakbarát Hírportál

A Harry Potter-filmek másik sztárja is gyógyíthatatlan betegséggel küzd

2024. október 3., csütörtök 21:35

Miriam Margolyes korábban úgy nyilatkozott állapotáról, hogy „nekem már nincs sok időm hátra”. A Harry Potter filmek Bimba professzorának megszemélyesítője elmondta, hogy már annyi ereje sincs, hogy olyan szerepeket játsszon ahol nem kell tolószékben ülnie.

A két Harry Potter filmben is szereplő színésznő Bimba professzor karakterét alakította. A 83 éves Miriam Margolyes először a Titkok Kamrája című filmben jelent meg, majd kilenc évvel később, a Halál ereklyéi II. részében újra magára öltötte a professzor szerepét.

A színésznő korábban, egy pár hónapja adott interjúban beszélt a rossz egészségügyi állapotáról, amire most a brit sajtó hívta fel a figyelmet – miután a filmsorozat rajongói a múlt héten megrendültek Dame Maggie Smith, a filmek McGalagony professzorának halálhírétől.

„Amikor tudod, hogy nem sok időd van hátra, nem szívesen hagyod magad mögött az előadásokat” – nyilatkozta Miriam Margolyes az Unilad szerint az interjúban.  Azt is hozzátette:

Maximum 5-6 évet kaphatok még a sorstól. Szeretnék olyan szerepeket eljátszani, amelyekben nem kerekesszékben ülök, de nem vagyok elég erős hozzá.

Margolyes megszólalását már korábban is felkapta a brit sajtó, többek közt a „korlátozó ” és „nyomasztó” jelzőkkel illette saját állapotát – erről akkor itt írtunk részletesebben.

A színésznő egyébként gyakran tesz megosztó nyilatkozatokat. Egy alkalommal például azt mondta: „aggódik” a híres franchise rajongóiért, mert szerinte az embereknek már túl kellene lenniük a filmen, mert az első film már 25 éves, és szerinte gyerekeknek szólt.

Rovatok