Index Vakbarát Hírportál

A BBC lemondta Boris Johnsonnal tervezett interjúját egy kínos hiba miatt

2024. október 4., péntek 08:42

A BBC lemondta a volt brit miniszterelnök, Boris Johnson főműsoridős interjúját, miután az egyik legismertebb műsorvezetője véletlenül elküldte neki a kérdésekhez készült jegyzeteit.

A Reuters hírportál írása szerint Laura Kuenssberg, a BBC korábbi politikai szerkesztője, aki jelenleg a BBC vasárnap reggeli hírműsorának házigazdája, elmondta, hogy a hibát egy, a csapatának szánt üzenetben követte el. A tévedés miatt az interjút le kellett mondani.

Ez nagyon frusztráló, és nincs értelme úgy tenni, mintha nem lenne kínos és kiábrándító, hiszen rengeteg fontos kérdést kellene feltenni

– mondta Kuenssberg az X-en.

A BBC mint műsorszolgáltató folyamatosan vizsgálat alatt áll amiatt, ahogy felelősségre vonja a politikai vezetőket. Gyakran éri vád a politikai tudósítókat a közösségi médiában, hogy az egyik pártot előnyben részesítik a másikkal szemben. Az interjút csütörtök este tervezték leadni, és azt hirdették meg, hogy Johnson első nagyszabású tévéinterjúja lesz, amelyben memoárjait népszerűsíti.

Johnson, aki 2019 és 2022 között volt miniszterelnök, október 10-én adja ki Unleashed című memoárját. A BBC szóvivője elmondta, hogy a hiba miatt az interjú „tarthatatlanná” vált, és ezért a műsorszolgáltató és Johnson csapata megegyezett annak törlésében.

Rovatok